Gothenburg Trophy

År 1977 hade klassen premiär och hette The Axel Johnson Grand Prix. Sedan ett antal år tillbaka heter klassen Gothenburg Trophy men svårighetsgraden är densamma.

Rolf-Göran Bengtsson är den enda svensk som har vunnit klassen men det har han gjort två gånger! Gothenburg Trophy rids över en bana där den maximala höjden är 1,55 m.

Banbyggaren lägger in fler svårigheter än höjden; hindren breda och/eller spektakulära i sin karaktär och distanserna mellan hindren är dragna så att häst och ryttare måste planera varje galoppsprång för att få den perfekta rundan.

Arenapersonalen arbetar också hängivet med byggandet av banan och den brukar vara en av tävlingsveckans vackraste. Kom och njut av denna hoppning!

Bedömning och regler

Banan rids först i en grundomgång. De ryttare som rider felfritt och inom maximitiden möts i en omhoppning där minst antal fel och kortast tid avgör.

Vinnare 2013

Tyske Ludger Beerbaum på Chaman vann Gothenburg Trophy Grand Prix. Förra årets segrare Marcus Ehning/Plot Blue knep andraplatsen och bäste svensk var Rolf-Göran Bengtsson på Casall som blev trea.